Ursula op stage bij Wereldhave

Met open armen ontvangen worden tijdens je meeloopdag is en blijft een bijzondere ervaring. Wanneer dat ook nog eens gebeurt door onze eindgebruikers, vol lof en complimenten over onze veiligheidscollega’s op werkvloer, dan kan je dag toch niet meer stuk?!!

Het is een retorische vraag hierboven. Ik neem je mee in mijn meeloopshift van afgelopen week. Het bevestigt waarom ik GastVeiligheid zo prachtig vind.

De dag begint vroeg met een autorit van Amsterdam naar Arnhem om 5:30 uur. Ik loop vandaag mee met onze winkelsurveillance teams op twee verschillende centra van Wereldhave.

Bij Wereldhave spreekt men niet over een winkelcentrum, maar over LifeCentral: full service centers om mensen te helpen een beter evenwicht in het leven te bereiken. Dit gaat naast winkelen over eten, drinken, gezondheidszorg, entertainment en vrije tijd.

De veiligheidsmedewerkers van PROFI-SEC zijn gastheren, veiligheidsspecialisten, het vaste gezicht van het centrum. Zichtbaarheid, sociaal contact, betrokkenheid en vooral de persoonlijke touch zijn daarbij de unieke vormen van samenwerking.

En dat is merkbaar, al bij de eerste rondes in de vroege ochtenduren tref ik een jong stel dat inhuist in de woningen boven de winkels: de uitdaging… de bank past niet door het trapgat. De jongedame in tranen, de jongeman in standje “ik los dit op”. Met onze betrokkenheid, zijn eigen creativiteit en het naleven van de protocollen van het centrum staat de bank 4 uur later keurig in hun nieuwe huiskamer. Blije mensen, stevige handdruk, nieuwe bewoners.

Terwijl we de rondes lopen, groeten we buurtbewoners en winkeliers en maken we ook een rondje door menig winkel om de “dooie” hoekjes in de gaten te houden. We houden met onze gastvrijheid alles nauwlettend in de gaten, maar ook wij worden in de gaten gehouden, want al snel worden we bijna feestelijk begroet met de melding dat een vrouw in het team zo van harte welkom is.

Winkelsurveillance staat nog steeds bekend om het rauwe karakter, hoe jammer, want de betrokkenheid, de persoonlijke momenten en het gastheerschap is voor een ieder weggelegd die de kilometers in de benen heeft, de ogen op de juiste aandachtgebieden legt en het hart op de juiste plek draagt!

In de middag, op het andere Arnhemse winkelcentrum, heerst een andere meer stadse sfeer, maar de betrokkenheid en persoonlijke touches zijn er wederom in overvloed. Winkeliers kennen onze medewerkers met naam en toenaam: persoonlijke aandacht, de juiste toon van de muziek, het maakt voor bezoeker en winkelier, voor gemeenteloket en zorginstelling in deze centra de samenwerking een unieke ervaring.

Dat wordt bevestigd wanneer ik op het einde naar mijn auto loop: “Mevrouw PROFI-SEC!!” wordt er naar me geroepen. “Wat leuk dat ik nu zie dat jullie niet alleen evenementen zo goed verzorgen, ik wil even zeggen dat ik het fijn vind dat jullie ook hier lopen. Dat is echt fijn hoor.”

Om 17:30 uur stap ik weer thuis binnen…. Moe? Nee trots, vol energie en een prachtige ervaring rijker. Dank je wel mooie teams van Arnhem! DANK JE WEL

Ursula Buiteman