Ruim 100.000 bezoekers per dag tijdens de Dutch Grand Prix

Propvolle oranjegekleurde tribunes, een locatie dat weg had van een festival, kermis en Koningsdag in één, en een verdiende overwinning voor Max Verstappen! Afgelopen september werd de Dutch Grand Prix grootst neergezet. Met gemiddeld ruim 100.000 bezoekers per dag was de oranjegekte op Circuit Zandvoort compleet. Voor PROFI-SEC is dit race evenement een fantastisch project. Er moet aan álles worden gedacht.

Max Verstappen pakt tweede overwinning op Circuit Zandvoort

Voor het tweede jaar op een rij wint Max Verstappen de race op het circuit in Zandvoort. Van de moeizame training op vrijdag was er zondag niets meer te merken. Duizenden fans gingen uit hun dak elke keer als de Red Bull racewagen voorbij scheurde. De inhaalactie op Hamilton zorgde voor een hoogtepunt. En fans werden uitzinnig op het moment dat Verstappen officieel de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix won.

Crowdmanagement tijdens één van de grootste events van Nederland

Een heel weekend lang werd Zandvoort omgetoverd tot een Formule 1 dorp. Toegangswegen werden afgesloten en de stroom van bezoekers werd gemonitord en verspreid. En dat is nogal een taak met dagelijks ruim 100.000 bezoekers. Er mogen geen hinderlijke situaties ontstaan en nergens mag het vastlopen. Zeker bij een evenement als de Grand Prix zijn bezoekers geneigd op dezelfde momenten in beweging te komen.

Als team samenwerken voor een veilig en gastvrij evenement

Dit jaar werden er door PROFI-SEC gemiddeld 500 medewerkers per dag ingezet voor de beveiliging en het crowdmanagement van dit evenement. “Waar we vorig jaar nog te maken hadden met coronamaatregelen en een beperkt aantal bezoekers, waren dit jaar de bezoekersaantallen een stuk hoger. Hierdoor moesten we nóg beter op elkaar inspelen en daar zorgden we ook voor. Zodra het ergens te druk werd, begeleidden we stromen richting een andere route. Vanuit de controlekamer werd het terrein, opgedeeld in verschillende sectoren, in de gaten gehouden. Alle medewerkers staan in contact zodat we snel kunnen schakelen en indien nodig op- en af kunnen schalen,” aldus Melvin Reingoud, directeur van PROF-SEC. “Een project als deze is een enorme logisitieke operatie. We zorgden voor overnachtingen voor onze medewerkers en vervoer van en naar de crew camping. Als werkgever van een personeelsorganisatie organisatie hebben we een zorgplicht. Met het hele team kijken we tevreden terug op een geslaagd evenement.”

Wij bedanken de organisatie voor een prettige samenwerking en het vertrouwen in onze dienstverlening. Ook dank aan onze samenwerkingspartners en onze PROFI-SEC medewerkers. Samen hebben wij een prestatie geleverd om trots op te zijn. Wij kijken met plezier terug op fantastisch weekend.

Meer weten over onze dienstverlening? Neem contact op met Kevin Fernandes via 073 – 6214835, 06 – 18617954 of k.fernandes@profi-sec.nl