PROFI-SEC medewerkers droegen deze zomer bij aan de rust in de Piushaven, Tilburg

De inmiddels populaire Piushaven in Tilburg is de grootste stadshaven van Brabant. Dit woon-, werk- en recreatiegebied was vroeger een verwaarloosde industriehaven gelegen tussen bedrijfspanden. Na de enorme ontwikkeling die het heeft doorgemaakt, heeft de Piushaven populariteit gewonnen wat tijdens het hoogseizoen geregeld zorgde voor onrust. Om de balans tussen werken, wonen en recreëren te behouden, werden recreatieve initiatieven verspreid tussen de drie verschillende zones. Van mei 2021 tot en met september 2021 zorgden service hosts van PROFI-SEC dat gedragsregels en coronamaatregelen werden nageleefd. Zo bewaarden we de rust in de Piushaven en bleef het een prettige ontmoetingsplek.

Van oude haven naar geliefde trekpleister

De oude industriehaven, gelegen tussen het stadscentrum en het buitengebied, is tegenwoordig het thuis van cafés, restaurants, terrassen, winkeltjes en een levendige passantenhaven. De Piushaven is ontwikkeld tot een stedelijk gebied waar werken, wonen en watersport samenkomen. Het is een buurt waar men elkaar kent en bezoekers en watersporters vriendelijk ontvangen worden, maar waar soms door de zomerdrukte nogal wat onrust ontstaat.

Handhaving van het recreatiebeleid 

Vooral in het hoogseizoen is de Piushaven een druk bezocht recreatiegebied. Om overlast te voorkomen is er een recreatiebeleid met spelregels opgesteld. De handhaving van dit beleid wordt uitgevoerd door de service hosts van PROFI-SEC. Geen harde beveiliging, maar een gastvrije aanpak, zorgde ervoor dat bezoekers prettig recreëerden en tegelijkertijd zich aanpasten aan de leefregels. PROFI-SEC medewerkers zijn getraind in profiling en gedragsherkenning. Zij stemmen hun communicatie af op de situatie, waardoor verstoring van het gebied tot een minimum beperkt bleef.

Een succesvol project voor Gemeente Tilburg

We kijken tevreden terug op een mooie zomer bij Piushaven. Dankzij een glasheldere briefing kon er door PROFI-SEC bewust gekeken worden naar welke profielen binnen de poule van service hosts de juiste keuze waren. Daarnaast zorgde de intensieve en effectieve operationele samenwerking tussen Gemeente Tilburg, handhaving, politie en PROFI-SEC voor een succesvolle zomer. Ook waren er geen grote incidenten of escalaties.

De kracht van gastveiligheid

PROFI-SEC gelooft in de combinatie tussen beveiliging en gastvrijheid- we noemen het gastveiligheid. Wij zorgen voor een veilige en warme omgeving waar bezoekers zich welkom voelen. Dit doen wij door onze medewerkers de juiste trainingen te geven. Met de juiste beveiligings-  en communicatievaardigheden zijn zij vriendelijk wanneer het kan, maar daadkrachtig zodra het moet. Deze aanpak werkt uitstekend bij een locatie als de Piushaven, waar een gemoedelijke sfeer hangt en harde beveiliging soms onnodig is.

De Piushaven is een fijne plek voor wonen, werken en recreatie. De omgeving leent zich niet voor harde, eentonige beveiliging, maar juist voor een open, vriendelijke en communicatieve aanpak. Onze beveiligers letten niet alleen op de veiligheid, maar zijn ook een vriendelijk gezicht van de omgeving geworden. Vanuit PROFI-SEC mag de gekozen aanpak in 2022 wederom gehandhaafd worden en zijn we er graag bij indien nodig.

Ook werken op dit soort dynamische locaties? Bekijk dan snel de openstaande vacatures van PROFI-SEC!