PROFI-SEC draagt bij aan een veilig IBC voor UEFA tijdens EURO2020

PROFI-SEC was tijdens UEFA EURO2020 de professionele partner in beveiliging. Voor dit grote sportevenement werd een centraal International Broadcasting Centre (IBC) ingericht in de EXPO Haarlemmermeer. Deze televisieproductie zorgde ervoor dat naar schatting 4,7 miljard televisiekijkers ongestoord het toernooi konden volgen. Met als hoogtepunt: 300 miljoen live views tijdens de finale. Dagelijks werkten onze PROFI-SEC medewerkers samen met CrowdProfessionals, UEFA en HBS TV om te zorgen voor een veilige en coronavrije omgeving. 

EXPO Haarlemmermeer was gedurende 4 maanden het epicentrum voor de televisieproductie van UEFA EURO2020. Het gebouw is vanwege de locatie, omvang, en mogelijkheden een groot en gecompliceerd terrein om te beveiligen. De planning begon in het najaar 2019 met als uitgangspunt een IBC waar dagelijks ±1.250 medewerkers zouden werken in een operatie die 24/7 actief is. Een half jaar later, in het voorjaar 2020, werd bekend dat EURO2020 zonder nieuwe datum werd uitgesteld door het wereldwijd verspreide Coronavirus. Begin 2021 werd er een Covid-protocol voor het IBC ontwikkeld met beperkende maatregelen. De totale capaciteit werd verlaagd naar maximaal 350 personen tegelijkertijd aanwezig. 

Er werd nauw overlegd en samengewerkt met hulpdiensten, zodat we zorgden voor een veilige locatie. Het IBC is een hightech omgeving dat vraagt om een specifieke aanpak als het bijvoorbeeld gaat om het verkleinen van brandrisico’s. In samenwerking met de safety & security manager van CrowdProfessionals, verzorgde PROFI-SEC de beveiliging tijdens de opbouw-, lockdown- en afbouwfase en organiseerden wij de inzet van brandwachten en medische hulpverleners. 

Tussen de opbouw en de afbouw van dit grote project werd er succesvol samengewerkt tussen alle partners. Gezamenlijk zorgden we voor een veilige locatie voor alle medewerkers, die op hun beurt zorgden voor een mooie wereldwijde uitzending van UEFA EURO2020.

We zijn trots op al het harde werk van iedereen en dat we dit samen mogelijk maakten. Wij danken alle onze partners en betrokkenen voor een mooie samenwerking!

Wil je meewerken aan dit soort toffe evenementen? Bekijk dan snel de openstaande vacatures van PROFI-SEC!