De Vrienden van Amstel LIVE werkt samen met beveiligingsbedrijf PROFI-SEC

Met gepaste trots werkte PROFI-SEC voor de derde keer samen met De Vrienden van Amstel LIVE. De grootste kroeg van Nederland vierde dit jaar het 25-jarig jubileum en zette de grootste show met 20 concerten van Nederlandse artiesten neer. Deze toonaangevende concertreeks vond 20 dagen plaats van 5 januari tot en met 27 januari. Waarbij PROFI-SEC zorgde voor een veilig en gastvrij evenement, 20 dagen lang.

De aftrap van 2023

Voor PROFI-SEC was dit een mooi project om het jaar 2023 goed mee te beginnen. “Het is bijzonder om voor één opdrachtgever binnen een maand zoveel shows te mogen verzorgen.” Het was een geslaagd evenement met succesvolle inzet en shows. We hebben als team enorm genoten en iedereen heeft zich elke dag 200% ingezet,” aldus Richard van den Boogaard, Senior Projectleider Events. Dagelijks waren er ongeveer 14.000 bezoekers aanwezig en werden zo’n 160 beveiligers en servicemedewerkers ingezet.

Gastvrije veiligheid door PROFI-SEC

Een evenement zoals Vrienden van Amstel LIVE vergt planning en voortschrijdend inzicht. Het gaat om 20 dagen verspreid over drie weken met in totaal ongeveer 300.000 bezoekers die van de muziek komen genieten. De verantwoordelijkheid die bij de dienstverlening hoort, draait om de veiligheid van alle bezoekers, medewerkers en artiesten, én daarnaast om de bijbehorende gastvrije service. De dienstverlening van PROFI-SEC biedt een complete beleving: gastvrije veiligheid.

De volledige beveiliging werd verzorgd, van de toegangscontrole, nooduitgangen tot aan backstage. Daarnaast was er een exclusief Amstel VIP dorp opgetuigd voor bezoekers met een VIP arrangement. Voor de shows werd hier een diner geserveerd, was er tijdens de show een special VIP deck en werd er in het dorp een afterparty gegeven. Al met al waren er drie belangrijke locaties: de show area, backstage en het VIP dorp.

Onverwacht extra optreden in de metro

Twee dagen voorafgaand werd er een extra uitvraag gedaan: een aantal artiesten en DJ’s, waaronder Kraantje Pappie en Ryan Marciano, zouden een uitstapje naar de metro en Centraal Station Rotterdam doen. Onder toezicht van beveiliging werden zij naar het dichtstbijzijnde metrostation begeleid om vervolgens een feestje te bouwen – compleet met DJ booth – op de metrolijn naar het centraal station. Om vervolgens af te sluiten met een klein optreden op het station. Richard: “Dit werd een paar dagen vooraf uitgevraagd bij ons. Wij schakelen daar flexibel op, we passen ons team aan waar nodig en hebben de mogelijkheid om snel op te schalen.”

We zijn dankbaar voor de gegunde opdracht en voor de goede samenwerking met alle organisaties, zoals Rotterdam Ahoy, Amstel Bier Nederland, Proseco, Tribe en politie Rotterdam-Rijnmond. Dank aan alle collega’s, de stad Rotterdam en onderaannemers die ons hebben geholpen om van dit evenement een succes te maken. Samen zorgden we voor een veilige en gastvrije concertreeks.

Meer weten over onze dienstverlening? Neem contact op via receptie_group@profi-sec.nl of +31 73 6214835

Wil je meewerken aan dit soort toffe evenementen? Bekijk dan snel de openstaande vacatures van PROFI-SEC via de onderstaande button!