BHV-trainingen voortaan bij PROFI-SEC aangeboden

Goed nieuws! Sinds november 2023 worden de verplichte BHV-trainingen bij PROFI-SEC zelf gegeven. Afgelopen maand is Edwin Verhoeven, Senior Coördinator Opleidingen, tevens onze nieuwe BHV-instructeur NIKTA geworden. Hierdoor is het mogelijk deze trainingen in-house aan onze medewerkers aan te bieden. Maar, ook samenwerkende partners kunnen hiervan profiteren.

BHV-instructeur NIKTA

Een half jaar geleden werd het idee geopperd aan Edwin om zelf BHV-instructeur te worden. Na een intensieve opleiding van 4 maanden werd hij gecertificeerd als BHV-instructeur NIKTA en stelde hij een training samen speciaal voor PROFI-SEC. Na het behalen van de training ontvangen deelnemers een PROFI-SEC certificering die twee jaar geldig is. Een jaar na het behalen van de basis BHV wordt een herhaling via e-learning platform GoodHabitz aangeboden. Zo wil Edwin ook na de basistraining de kwaliteit waarborgen.

Flexibeler inschrijven

Voorheen werden medewerkers verwezen naar samenwerkende partners voor hun training. Per jaar moeten er gemiddeld 300+ beveiligers een BHV-training of herhaling volgen. Dit is niet alleen een enorme kostenpost, maar ook voor de afdeling Planning een uitdaging. Edwin: “Nu de opleidingen binnenshuis worden aangeboden geeft dat veel flexibiliteit. Vanaf 2024 worden er elke maand meerdere trainingsdata gereserveerd waarop ingeschreven kan worden.” Dankzij die flexibiliteit is het voor Edwin makkelijker om beveiligers bij samenwerkende partners te trainen. Zo beginnen we in december met de trainingen bij de Universiteit van Amsterdam.

Edwin Verhoeven is ruim drie jaar werkzaam bij PROFI-SEC en heeft een achtergrond bij defensie, justitie en forensische zorg en de politieacademie. Bij PROFI-SEC zijn we blij met zijn werk en dankbaar dat we voortaan zelf onze medewerkers kunnen trainen!