Defqon 1 – Veiligheid op het grootste hardstyle-festival ter wereld

Drie volle dagen programmering en dagelijks zo’n 65.000 bezoekers. Defqon 1 is zonder meer het grootste hardstyle-festival ter wereld. Dit jaar werd er een extra dag toegevoegd aan het voorheen tweedaagse evenement. Bezoekers uit binnen- en buitenland hebben twee jaar gewacht op hun favoriete festival. Als partner van ID&T Group zorgde PROFI-SEC voor de veiligheid. Voor de opdrachtgever, alle medewerkers, artiesten én vanzelfsprekend voor alle bezoekers.

De 18e editie van Defqon 1 in Nederland

Na 17 eerdere edities en 2 jaar stilte besloot de organisatie dit jaar een extra dag programmering toe te voegen aan het evenement. Hiermee wordt er meer ruimte gecreëerd om te experimenteren met meerdere muziekstijlen. Ook vindt de organisatie het waardevoller om niet “maar voor een paar dagen op te bouwen”. Dat betekende dit jaar een festival van donderdag tot en met zondag, waarbij PROFI-SEC voor de veiligheid zorgde.

Een veiligheidsoplossing speciaal voor Defqon 1

Op donderdag opende de camping om 12:00 uur en vond ‘s avonds de pre-party plaats. Met een instroom van ongeveer 50.000 campinggasten zorgden onze veiligheidsmedewerkers voor een veilige instroom. Het begeleiden en coördineren van zoveel mensen vergt een goede planning, efficiënt toegepaste techniek en op elkaar ingespeelde medewerkers. 

Daarom ontwikkelde PROFI-SEC vooraf een speciaal op maat gesneden veiligheidsoplossing voor Defqon 1. Dat begint bij luisteren en inzicht verkrijgen. Welke specifieke wensen zijn er? En waar liggen de risico’s? Pas als de situatie duidelijk is, gaat het team aan de slag met de oplossing. Met daarin een mix van techniek en professionele veiligheidsmedewerkers.

Veiligheid op de PROFI-SEC manier

Vrijdag, zaterdag en zondag werden er dagelijks zo’n 15.000 daggasten extra op het terrein verwelkomd. Om het festival elke dag veilig en gastvrij te houden, zorgde PROFI-SEC voor een combinatie tussen mens, kennis en techniek. Het komt steeds vaker voor dat deze combinatie bij festivals wordt toegepast. Het inzetten van veiligheidsmedewerkers samen met X-ray apparatuur werkt efficiënter, zonder dat het ten koste gaat van de veiligheid óf het gastvrije gevoel. Het gebruik van de 4G-portofoons verbetert de infrastructuur en teams worden beter aangestuurd. PROFI-SEC gelooft dan ook heilig in de juiste mix: nieuwe technieken optimaal combineren met de inzet van professionele beveiligingsmedewerkers.

Wij bedanken de organisatie van Q-dance voor een prettige eerste samenwerking en het vertrouwen in onze dienstverlening. Ook dank aan onze samenwerkingspartners en onze PROFI-SEC medewerkers. Samen hebben wij een prestatie geleverd om trots op te zijn. Wij kijken met plezier terug naar een fantastisch weekend.

Meer weten over onze dienstverlening? Neem contact op met Kevin Fernandes via 073 – 6214835, 06 – 18617954 of k.fernandes@profi-sec.nl